Kiüresedett terek a Kodály köröndön

Ismét az ikonikus helyszínt célozza meg a Standby Projekt.

herman_levente_tu_z_2.jpgHermann levente: Tűz

A háború rettegése nagyon közeli élmény, de fizikai valóságában nem ért el bennünket. A társadalmi mozgásokra oly érzékeny alkotókat azonban már régen az idevezető tendenciák foglalkoztatják.

A Kizökkent idők csoportos kiállítás a képzőművészek friss alkotásaival reflektál azokra a hatásokra, amelyek össztársadalmi szinten érnek bennünket. A kurátorok olyan művek közül válogattak, amelyek a körülöttünk zajló eseményekre átvitt értelemben, egy absztrakt gondolati síkon érzékeny reakciót fogalmaznak meg.

Izgalmas megfigyelni, ahogyan kortárs alkotóink szinte váteszként ráéreztek a közelgő katasztrófára.

A kiállított művekben ez az elidegenedett valóságra való reflektálás nagyon erős faktor, de visszatérő motívum a kiüresedett terek, romok ábrázolása. Az a tény, hogy ezeket a tendenciákat fel lehet fedezni számos művész korábbi munkáin, azt mutatja, hogy sajnos ez az utca egy irányba vezetett, a történelem nem történhetett volna másképp.

A kiállítás június 27.-én 18 órakor nyílik és három héten keresztül lesz látható. Megnyitja Farkas Adrienne kulturális újságíró. Zenél: Kardos-Horváth János.

Kizökkelnt idők

Alkotók:

Ferenczy Zsolt
Herman Levente
Horváth Rita
Kaliczka Patrícia
Kortmann Járay Katalin
Mendreczky Karina
Szabó Ábel
Szabó Dorottya
Szurcsik Jòzsef
Tomasz Piars

Kurátorok: Baksai József, Horváth Dániel

Koncepció: Standby Projekt, Szilléry Éva, Raden Hanna

Szervező: Nektár Egyesület
Támogatók: Terézváros Önkormányzata (főtámogató), Körönd koncepció, Carbon Mérnöki Tervező és Tanácsadó Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr3718095078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása