Az építész ceruzája és a rajzasztal lelke

A Pesti Vigadó október végéig ad otthont Rudolf Mihály építész és „útitársai” rendhagyó tárlatának. A miskolci mesterrel beszélgettünk.

fu_ze_r_e_s_temploma.jpegRudolf Mihály egyik legismertebb rekonstrukciós munkája, a Füzéri vár – fotó: Wikipédia

Rudolf Mihály építész, akadémikus életművét több mint 100 színes tablón és lenyűgöző aprólékossággal elkészített maketteken követhetjük végig a Vigadó Galéria termeiben. A kiállítás részletesen bemutatja a művész értékmentő és értékteremtő munkáját, ahogyan a történelmi épületek rekonstrukciójánál, és a városi léptékre tervezett épületeknél egyaránt újraéleszti építészeti hagyatékunkat.
A kiállítás szerves részét képezik az útitársak, a Rudolf Mihállyal együtt alkotó képző- és iparművészek munkái, tervei ás tárgyai.

Rudolf Mihállyal Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk c. műsorban 2023. szeptember 13-án:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr618214961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása