Szertartásos csúcsgasztronómia, artistákkal

Újcirkusz és kortárstánc a lukulluszi lakásszínházban – ezt ígéri a Juhász Kata Társulat és Kereszty Gábor Utolsó előtti vacsora c. produkciója.

Utolso_elotti_vacsora

Az Utolsó előtti vacsora eltér a színházfogyasztásnak attól a hagyományától, ahol a közönség tagjai külön-külön, vagy párban költik el aznapi szellemi táplálékukat, majd idegenként távoznak.  Ebben a tekintetben közelebb áll a performanszhoz, mivel az itt-és-most-ban gyökerezik, és a közös élmények megélésére kíván rávilágítani nem csak színházi eszközökkel.

Juhász Katával, az est megálmodójával a Kalmár András beszélgetett a TREND FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024 február 14-én:

Az Utolsó előtti vacsora egy olyan világot teremt, aminek még nincs megpecsételve a sorsa. A cirkusz műfajához közelít a tekintetben is, hogy a szabadság képzetét kelti: túlmerészkedik a célszerűségen. A képzelet burjánzásában gyökerezik, mint a lakoma, amelyet együtt fogyasztanak el az alkotók és a nézők.

Az est menüjét, Kereszty Gábor (Két Szerecsen, Bartók reggel. délben. este., Goodbar, Fleischer Restobar) álmodta meg és készíti el. A gasztronómia, és a tánc önálló kifejezési mód, amelyek ezúttal találkoznak, hogy közös élményt nyújtsanak az est vendégeinek. Mindkettő világnyelv, amit a világ bármely pontján értenek, „beszélnek”.

A menüsor összeállítása által a gasztro-kultúra kiterjesztése történik a kulináris ingereken túl az előadást meghatározó szimbólumok irányába, amelyek kulcsszerepet játszanak a kortárs cirkuszi és táncelemekkel tűzdelt produkció létrehozásában. Sosem látott, koreografált, egyedi szertartás épül a vacsora elfogyasztása köré.

A hétköznapokban kiaknázatlan, szürreális lehetőségek öltenek testet: színházi előadás születik többnyire nonverbális eszközök használatával. Mindeközben teret kapnak a vendégek megnyilvánulásai, akik akár verbálisan, akár saját mozdulataikkal reflektálnak az előadásra, megmutatva így az alkalmi asztalközösségüknek személyiségük egyes aspektusait.

A performansz lényege az, ahogyan az ételsor terítékre és elfogyasztásra kerül, ahogyan az est vendégei kapcsolatba kerülnek egymással, ahogyan a nézők az est szerves részévé válnak, és mindaz, amit az előadás után élményként magukkal visznek.

Az előadás asztalokhoz ültetett vacsora formájában zajlik.
A performansz végén mindenkit maradásra, élmény feldolgozásra, beszélgetésre bátorít a produkció.

Utolsó előtti vacsora

A Juhász Kata Társulat vacsora-performansz újcirkuszi előadása

Koreográfia: Juhász Kata
Gasztronómia: Kereszty Gábor

Előadók (felszolgálók):

Déri András, Engelmann András, Hován Marcell, Juhász Kata, Kudlák Eszti, Markó Fruzsina

Bemutató: 2024. február 28. - 19:00
További előadás: 2024. február 29. - 19:00

Helyszín: Soul Stage - Budapest, Erzsébet krt. 58. II. em. 11.

Bővebb információk (menüsor stb.) itt.

JEGYVÁSÁRLÁS

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr3918325697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása