Ki volt Júdás?

Egy középkori ábrázoláson Jézus a hátára veszi Júdás holttestét – ez is lehetne a húsvét jelképe. Fabiny Tamás evangélikus püspökkel beszélgettünk.

ke_pernyo_foto_2024-03-27_22_19_41.pngA Vézelay-i Szent Magdolna apátsági templom Júdást és Jézust ábrázoló oszlopfője – Forrás: Wikipédia

Fabiny Tamás elveszett tanítványnak nevezi Júdást a tavaly megjelent, impozáns kiadású művében, amely számos kultúrtörténeti forráson keresztül kalauzolja el az olvasót a XX. századi Júdás-képhez, amely összeforrott az antiszemitizmussal. De ki lehetett valójában Jézusnak ez a különös tanítványa, aki végül elárulta őt, ugyanakkor azzal, hogy a halálba segítette, beteljesítette a megváltást? 

Fabiny Tamás teológussal, evangélikus püspökkel Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. március 27-én:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr6218364389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása