Kurt Cobain pirosaranyas melegszendvicset majszolt a Westendnél

Ez a városi legenda is szerepet kap a Kolibri új darabjában. Tasnádi István mesélt a részletekről.

438729979_959891832803246_8870414425752830324_n.jpeg

Részlet az előadásból – Fotó: Horváth Judit

Május 4-től látható az Urbán legendák című előadás, amelyet nem a Kolibri színpadán játszanak a színészek. A nemzetközi együttműködésben készült produkció a színházi térből kilépve a városba invitálja a nézőket. A darab alapjául szolgáló írás Fehér Renátó novellája, amely eredetileg a Budapest Nagyregény Terézvárosi fejezeteként jelent meg. A Nagyregény szerkesztője, Tasnádi István írt belőle darabot a Kolibri számára, ahol aztán Vidovszky György rendezővel közösen találták ki a „díszletet,” azaz a helyszíneket, ahol a történet bemutatásra kerül. Az előadás a PlayOn! európai uniós együttműködés támogatásával jött létre, és a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében látható.
A mű alapjául szolgáló novelláról, a Budapest Nagyregényről, a színház nélküli színház jövőjéről, Kurt Cobainről, no meg az Időfutárról is beszélgetett Tasnádi Istvánnal Kalmár András a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. május 1-én:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr8918395969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása