Abúzus a színházban, abúzus a családban

A megszállott zsarnok karaktere több árnyékot is vet a közelmúlt eseményeinek fényében. Urbanovists Kriszta Színházcsinálója május 23-án debütál az Apertúrában.

urbanovicskrisztina_szinhazcsinalo_ofner_web-20.jpg

Fotó: Ofner Gergely

Thomas Bernard remekművét (Győrffy Miklós fordításában), a Magyarországon is jól ismert és nagy sikerrel játszott darabot ezúttal Urbanovits Krisztina állítja színpadra, akinek ez lesz az első rendezése. 

A napjainkban oly fontos kérdéseket feszegető téma egy isten háta mögötti osztrák falu „dísztermében” játszódik. Itt készül előadni A Történelem Kereke című  örökérvényű, nagy művét vándor-színtársulatával Bruscon, a színházcsináló. Az előadás egy elviselhetetlen és megszállott embert mutat meg, akivel szinte lehetetlen együtt élni és dolgozni, és akit mégis mindenhova követ a társulata (a családja). Egy erőszakos zsarnok aki mégis rendelkezik annyi meggyőző erővel, hogy újra és újra megnyerje a támogatásukat.

Urbanovits Krisztinával Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. május 8-án:

Thomas Bernhard: A SZÍNHÁZCSINÁLÓ

A KVTársulat premier előadása a MASZK Szeged támogatásával

Bemutató: 2024. május 23., csütörtök 18:45 (!!!)
Apertúra Színház (GÓLEM Központ, 1077 Budapest Csányi utca 3.)

Szereplők: Dióssi Gábor, Lestyán Attila, Martinkovics Máté, Urbanovits Krisztina
Mozgás-koreográfia: Cuhorka Emese
Dramaturg- rendező: Urbanovits Krisztina      

Jegyvásárlás itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr5818402695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása