Alkotói esttel ünnepel a Kossuth-díjas művész

Táncról álmodom címmel május 17-én a Nemzeti Táncszínházban látható retrospektív előadás Zs. Vincze Zsuzsa munkáiból.

lg-tancrol_almodom_ajanlo.jpeg

A Kossuth-díjas koreográfussal Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. május 15-én: 

Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus több évtizedes alkotó munkájának formanyelve a magyar folklór, az eredeti néptánc, amely szűnni nem akaró inspirációt jelent az idén Kossuth-díjjal kitüntetett művész számára. Az egy egész életutat összegző műsorban megannyi ihlető érzelemre komponált tematikus koreográfiák és a magyar néphagyomány iránti szenvedélyről tanúskodó előadásrészletek kerülnek bemutatásra.

Az irodalmi művek ihletésére készült komorabb hangvételű alkotások mellett, a koreográfusra oly jellemző humoros és vidám jelenetek is megjelennek az est folyamán, hogy a hangulatában ugyan kissé csapongó, de sajátosan női szemmel látott világában elmerülve együtt csodálkozzunk rá néptáncművészetünk gazdagságára és szépségére.

Táncról álmodom
Zs. Vincze Zsuzsa alkotói estje
Nemzeti Táncszínház, 2024 május 17. 19:00

Zene: Kiss Ferenc, Rossa László, Lajkó Félix, Papp István Gázsa, Lajkó Félix
Díszlet: Tóth Kázmér
Videotechnika: Konta Boáz
Szcenika: Pető József

Előadja a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara
Művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán
Szakmai Vezető: Zs. Vincze Zsuzsa

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr1118402305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása