Különleges bisztró nyílik a Fény utcai piacon

Olyan termékeket vásárolhatunk a Fetekert kávézóban, amelyeket hazánk legszegényebb vidékein állítanak elő, ugyanakkor prémium minőségűek és megfelelnek a legmagasabb kívánalmaknak.

Buda szívében, a II. kerületi Fény utcai piacon december elején nyitott Fetekert kávézó és reggeliző egy országos felzárkóztató program keretében szeretné közelebb hozni a nagyvárosi embert az évtizedes hátrányokkal küzdő településeken élőkhöz.

209488188_345868447126524_7319898459557235222_n.jpeg

A Felzárkózó települések hosszú távú programjában (FETE) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinációja mellett több nagy karitatív szervezet dolgozik együtt. A szervezetek folyamatos jelenlétükkel igyekeznek hazánk 300 leghátrányosabb helyzetű településén az ott élőket a rászorultság állapotából az öngondoskodás irányába terelni.

A FETE program szerteágazó tevékenységének egyik hangsúlyos eleme gazdaságfejlesztés. Ennek egyik legsikeresebb programja a Kertkaland, ami az ökologikus gazdálkodás elsajátításában segíti a FETE településeken élő családokat. A Kertkaland program célja, hogy minél több termést tudjanak betakarítani a hátrányos helyzetű falvakban és közvetlen vonzáskörzetükben. Mindaz a zöldség és gyümölcs, amit nem fogyasztanak el a környék lakói, a szintén helyi lakosoknak munkát biztosító családias hangulatú manufaktúrákban kerül feldolgozásra.  A FETE termékek nyílt piacon történő értékesítésével a gazdaságfejlesztési szakterület programja kiterjeszti a legszegényebb településeken élők által előállított minőségi árucikkek társadalmi hasznosságát. A frissen nyitott Fetekert kávézóban is ilyen termékekkel találkozhatunk. A Máltai Manufaktúra összefogásában és üzemeltetésében megnyitott üzlet színes palettáján egytől-egyig a felzárkózó településeken működő kisüzemekből származó termékeket kapnak helyet, kiváló alternatívaként szolgálva azon tudatos vásárlók számára, akik a kézműves portékákat részesítik előnyben.

Aki a Fetekertben vásárol, biztos lehet benne, hogy minőségi terméket visz haza, mindemellett az elköltött összeggel program széles körű megvalósítását is támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr717996812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása