A Vigadóban lép fel a tehetségkutató brit győztese

A Nemzeti Énekkar nemzetközi karvezetői kurzusának díjazottja, Jack Apperley vezényli az énekkart február 16-án a Pesti Vigadóban.

2023_02_16_pesti_vigado_jack_apperley_nemzetko_zi_karvezeto_kurzus_2022_mnf_foto_csibi_szilvia.JPGJack Apperley – Fotó: Csibi Szilvia

A Nemzeti Énekkar nemzetközi karvezetői kurzusa, amely Gary Graden és Somos Csaba vezetésével zajlott, Jack Apperley karnagy győzelmével zárult, ennek ünnepélyes zárókoncertje hallható a Pesti Vigadóban február 16-án. A hangversenyen olyan elkötelezett kóruskomponisták művei szólalnak meg – egy angol, egy amerikai és két argentin szerző alkotása – akik között olyan is akad, aki szívesen ötvözi az énekkari műfajokat a tánckarakterekkel, s erre akár az egyházi zene keretei között is örömmel vállalkozik. “Ha a zeneirodalom remekműveire gondolva azt mondjuk: tánc, legtöbbször Johann Strauss keringőire, polkáira vagy Johannes Brahms műveire asszociálunk. Hangversenyünk műsorában azonban a tánc fogalma sokszor nem kategorizálható, leginkább különös érzelmi állapotok elérésekor jelenik meg, vagy sejteti jelenlétét.” – mondta Somos Csaba, a Nemzeti Énekkar karigazgatója. 

2023. február 16., 19:30 – Pesti Vigadó
Eric Whitacre: Öt héber szerelmes dal
Astor Piazzolla:  Négy évszak Buenos Airesben – No.2, Nyár (José Bragato átirata)
Astor Piazzolla: Libertango
Joby Talbot: Csodák ösvénye, No. 4, Santiago
Martin Palmeri: MisaTango

Km.: Busa Gabriella ének, Bizják Dóra zongora, Demeniv Mihály harmonika, Bodor János hegedű
Kökény Eszter hegedű, Ludmány Dénes brácsa, Kántor Balázs cselló, Zsákai Tibor nagybőgő
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Vezényel: Jack Apperley, a Gary Graden mesterkurzus díjazottja
Műsorvezető: Somogyi Roxána

Így zajlott a Nemzeti Énekkar nemzetközi karvezetői kurzusa Gary Graden és Somos Csaba vezetésével:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr518049606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása