Világméretű ünnepre készülnek a cigányok

Augusztus 8-án jön a Cigány Dal Napja, egyre több ország csatlakozik a megmozduláshoz.  

romengo.png

Idén már tíz magyarországi városban, továbbá két külföldi helyszínen, közel negyven fellépő zenekarral valósul meg az esemény a Nemzetközi Cigány és Világzenei Hálózat szervezésében. Az esemény fellép többek között a Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint Duó, a Romengo, a Cimbaliband, a Canarro és Pálházi Bence Bandája.

A Cigány Dal Napjának ötletgazdája, koordinátora és főszervezője Rostás Mihály „Mazsi”, aki az elmúlt évtizedekben négy kontinens több mint harminc országában koncertező, Kossuth-díjas és Womex életműdíjas Lakatos Mónika és a Romengo zenekar menedzsereként alapozta meg kulturális menedzseri tevékenységét, Kalmár Andrásnak mesélt a rendezvény közeli és távolabbi céljairól a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk c. műsorban 2023.július 27-én:

A legendás észak-macedón énekes, Esma Redžepova születésnapján megrendezésre kerülő koncertfolyam a sokszínűséget ünnepli cigány és nemcigány művészek részvételével. A következő években Európa egyre több városa fog csatlakozni az ünnephez.

Helyszínek:
Budapest – Csobánka – Százhalombatta – Nagyecsed – Pécs – Balatonboglár – Kiskunmajsa – Szécsisziget – Balatonfüred – Nyíregyháza – Párkány – Krakkó

További információk itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr8518180297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása