Háromnapos fesztivál lesz Budapest szívében

A Rákóczi tér és a vásárcsarnok ad otthont a III. Józsefvárosi Jazzfesztiválnak szeptember 15-17 között. A fiatal zenekarokat és világsztárokat felvonultató line-up fókuszában a női előadók állnak.

ke_pernyo_foto_2023-09-11_21_01_47.pngFotó: Nagy István Dániel

A magyar jazzt ünneplik a harmadik Józsefvárosi Jazzfesztiválon. Az idei program összeállításakor a szervezők fontosnak tartották azt is, hogy minél több tehetséges női jazz-előadót is bemutatkozhasson, ugyanakkor a fellépők formációk mindegyike józsefvárosi kötődésű. A koncertek délután négykor kezdődnek, a részletes program itt olvasható. A belépés ingyenes!

Az eseményről Kalmár András beszélgetett Balázs Elemérrel a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsoldójunk c. műsorban:

A koncertek mellett sor kerül egy különleges sétára is vasárnap, 14 órától, a Tűzfalon túl.
A Budapest150 rendezvénysorozathoz és a III. Józsefvárosi Jazzfesztiválhoz kapcsolódva újra bejárható a Csarnok negyed egy része. Egy város életében 150 év nem is tűnik soknak. Azonban már a séta legelső háza, a Bérkocsis u. 30. is azt mutatja, hogy egy ház életében viszont 150 év igencsak hosszú idő. A séta az egykori lakók élete és a Csarnok negyed kialakulása mellett a jelenkori cselekvésre és lehetőségekre is fókuszál. Míg a Bérkocsis utcában megismerhetjük Vidor Pál egykori Népszín igazgató életét, közben beszélgetünk a házban történt 2023-as gázrobbanásról is. Amellett, hogy megidézzük a vásárcsarnokok építésének korszakát, megvitatják azt is, vajon miért pang az épület az ürességtől – kivéve az eseményekkor –, akár az 1930-as évek végén, amikor uszodává szerették volna alakítani. Természetesen útba ejtik a nagybőgő Paganinije, Pege Aladár egykori lakóházát is, és számba veszik, hány józsefvárosi zenészt ismerünk.
Regisztráció itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr3018212207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása