Nagy nevekkel folytatódik a sorozat a Duna-parton

Háy János, Szabó Magda és a Kaláka is ott lesz a Pesti Vigadóban, de először Oláh János '71-es Egyetemi Színpadi remekét, a Kenyérpusztítókat láthatjuk szeptember 24-én. 

galeria_004-1.jpegKerekes Éva és Mucsi Zoltán – fotó: Jekken Péter

Igazi csemegékkel várja nézőit a Sinkovits Imre Kamaraszínpad idei őszi évada. Szeptember 24-én Oláh János darabját, a Kenyérpusztítókat láthatjuk, amit eredetileg az Egyetemi Színpadon mutattak be Ruszt József rendezésében,1971-ben. A darab mit sem vesztett aktualitásából, noha az akkori történelmi hátteret ma már inkább a technológiai fenyegetettség váltja fel, Lázár Balázs, Szirtes Balázs és Dóczy Péter látható Kiss József rendezésében.

Kerekes Éva és Mucsi Zoltán október 15-én játssza Háy János Törőcsik Marinak dedikált darabját, az Elem című „lemerülőjátékot”. Bérczes László rendezése azt Ördögkatlan és a Szkéné együttműködésében kerül bemutatásra. 

Mészáros Tibort Szabó Magda élete és életműve ihlette meg, az általa írott és rendezett darabban az írónő a cicái nevében a szomszédoknak megfogalmazott leveleken keresztül vall magáról, szenvtelen őszinteséggel és szarkasztikus humorral. Így derül fény a darab folyamán az írónő és férje mindennapjaira, magánélettől a karrierig a Magda, a Szabó c. előadásban, melyet Mészáros Tibor Krajcsi Nikolettel játszik november 12-én.

Az adventi időszak és a karácsony elképzelhetetlen a Kaláka muzsikája nélkül. Immár 54 éve csendülnek fel versmegzenésítések és népdalok az örökifjú csapat jól ismert és különös hangszerein, a folyamatosan felnövő generációk legnagyobb örömére. Koncert december 3-án!

Oberfrank Pállal, a SZÓ • SZÍN • JÁTÉK sorozat szerkesztőjével, művészeti veezetőjével Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk c. műsorban 2023. szeptember 20-án:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr6118216763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása