Gyógyszerek és tévhitek

Naponta találkozunk csodát ígérő reklámokkal és tutibiztos tippekkel, de kihez forduljunk, ha őszinte és elfogulatlan véleményt várunk?

david_teniers_ii_the_consultation_c_1660.jpgIfj.David Teniers festménye, 1660 – forrás: Wikipédia

 „...fényt hasítani, de legalább agresszív kérdőjeleket vésni ...” – idézi Latinovits Zoltánt dr. Csupor Dezső, aki már több mint egy évtizede hivatásának tekinti, hogy lerántsa a leplet a gyógyszerekkel kapcsolatos rémhírekről, összeesküvés-elméletekről és átverésekről. A szakgyógyszerész, gyógynövénykutató, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi tanár a Ködpiszkáló blogon, illetve utódján, a Pirulakalauzon folytat hiánypótló ismeretterjesztő munkát, elfogulatlanul és szakszerűen.

„Fontos, hogy ha valaki találomra elkezd az interneten tájékozódni, akkor ne csak a félrevezető tartalmat találjon, hanem olyat is, ami szakmailag helytálló.”

– vallja az egyetemi oktató. A legfontosabb ismereteket könyv formájában is megjelentető szakember, a Klinikai Gyógyszerészeti Intézet vezetője nem személyes márkát akar építeni, sokkal inkább szeretne fiatalok bevonásával egy széleskörű ismeretterjesztő platformot létrehozni.

Dr Csupor Dezsővel Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk! c. műsorban 2023. szeptember 27-én:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr4518230235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása