Sajdik Ferenc: „A papám nem szerette a kövér lovaimat”

A 93 éves grafikusművész a Nemzet Művésze elismerés kapcsán mesélt gyerekkoráról, a karikaturisták látásmódjáról és Dargay Attilához fűződő barátságáról. 

Sajdik_Ferenc_foto_Hives_JanosFotó: Hives János

November 3-án a Pesti Vigadóban adták át a Nemzet Művésze elismeréseket. A díjazottak között volt Sajdik Ferenc grafikusművész, karikaturista is, Gombóc Artúr, vagy a Nagy Ho-ho-horgász megálmodója. A művész szüleivel már kisgyerekként bejárta Európát, mivel édesapja híres zsoké volt, akit számtalan helyre szerződtettek. A Lúdas Matyi című legendás szatirikus hetilap hozta meg számára a sikert, de az országos ismertséget könyvillusztrációinak köszönheti. Szerzőtársával, Csukás Istvánnal legendás karaktereket hoztak létre, amelyeket hamarosan a magyar rajzfilmgyártás is fölfedezett magának.  

Sajdik Ferenccel a kitüntetést megelőző napokban Kalmár András beszélgetett:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr5918249353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása