Szabó Magda titokzatos tükrei

November 12-én látható a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán a Magda, a Szabó c. előadás, amely az írónő és férje, Szobotka Tibor életébe enged bepillantást.

Jelenet a Magda, a Szabó c. darabbólFotó: ALLE Management / Derencsényi István / Matey István

Az írónő, akit nem kell bemutatni. Nem csak Debrecen, hanem minden magyar „Magdája”.
De ki is volt ő valójában? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán. Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket „üldözte”? Ki volt e furcsa Rómeó és Júlia, akik feltétel nélküli szerelmük ellenére gyermektelenül élték le életüket? A sors döntött, amikor elvette az esélyt? Lehetett-e teljes az életük?

Megannyi kérdés, melyek mindenki életében előfordulnak. S míg a válaszokat kutatjuk, addig feltárul két regényes életút, egy nagy találkozás. Az előadás Szabó Magda legendás állatszeretete révén egy egészen izgalmas nézőponton keresztül villantja meg féltett titkaikat is. Két legkedvesebb cicusa, Évuka és Konstantin nevében a szomszédoknak megfogalmazott levelekben az írónő szenvtelen őszinteséggel, szarkasztikus humorral átszőtt öniróniával vall saját magáról - az állatok nevében.  Így derül fény a darab folyamán a házaspár mindennapjaira, magánélettől a karrierig. És új ismerőssé válik Szabó Magda, az Ember.

A produkció ötletgazdájával, az Alle Management vezetőjével, Porkoláb Gyöngyivel Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n hallható Kapcsolódjunk c. műsorban 2023. november 8-án:

Mészáros Tibor: Magda, a Szabó
SZÓ • SZÍN • JÁTÉK
2023.11.12 17:30
Pesti Vigadó, Sinkovits Imre Kamaraszínpad

Szereplők:
KRAJCSI Nikolett
MÉSZÁROS Tibor
Írta és rendezte: MÉSZÁROS Tibor
Produkciós vezető: PORKOLÁB Gyöngyi – Alle Management
Az előadás időtartama 75 perc, egy felvonás

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr2218252491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása