Egy formabontó szerelem 200 éves dalai

Újra láthatjuk a Dichterliebe – A tizenkét óriás című előadást, Horvát Lili filmrendező  és a Danubia Zenekart vezető Hámori Máté különös alkotását november 24-én az Átriumban. Szemenyei János – Fotó: Felvégi Andrea/Danubia Zenekar

 Szemenyei János – Fotó: Felvégi Andrea/Danubia Zenekar

Egy fiú és egy lány. Megismerkednek egy bulin, egy éjszakára egymásra találnak, majd reggelre a lány eltűnik. Idáig ez lehetne egy szokványos egyéjszakás kaland, de a fiú elkezdi keresni a lányt, mert úgy érzi, ő volt a nagy Ő. Kölcsönös ez a szerelem vagy plátói? Álmodta a fiú az egészet, vagy mindez megtörtént a valóságban? Kétszáz évvel ezelőtt jelent meg Heinrich Heine kötete, melyből 16 verset kortársa, Schumann zenésített meg és írt át férfihangra és zongorára. Ez a mostani előadás azonban nem a 19. századi, hanem nagyon is mai, kortárs színházi verzióját mutatja meg a fájdalmas szerelmi csalódásnak. A Dichterliebe – A tizenkét óriás egy kilencven perces zenei utazás filmes megállókkal. A Robert Schumann dalciklusa nyomán készült előadásban egy elképzelt szerelmi történet elevenedik meg a filmvásznon, a zenében és a színpadon. Horvát Lili rendezésében, Hámori Máté zenei vezetésével, Balogh Máté hangszerelésében, a Danubia Zenekar előadásában, Szemenyei János és Wrochna Fanni főszereplésével jött létre ez a különleges vállalkozás, a filmes jelenetekben rajtuk kívül Boros Anna, Kőszegi Katalin, Nagy Zsolt, Venekei Mariann és Stork Natasa szerepel.

Horvát Lilivel és Hámori Mátéval Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2023. november 15-én:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr6418259137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása