Új anyaggal jelentkezik a homokrajzok mestere

Február 2. és 16. között látható Cakó Ferenc kiállítása a Marczin.

419985502_938704987856566_883801829495943731_n.jpeg

Gyűjts egy zacskónyi homokot, vidd haza, öntsd egy üveglapra, világítsd meg alulról és indulhat a játék... Valahogy így kezdhetett annak idején Cakó Ferenc grafikus-animációs filmrendező is játszani a homokkal, mikor Sebaj Tóbiás, Zénó, valamint megannyi bábanimációs sorozat után a térbeli animáció egyéb lehetőségét kutatva új anyaggal való kísérletezésbe fogott. A dunai homokot üveglapon széthintve és a folyton alakuló képeit kivetítve hatalmas hazai és  nemzetközi sikert aratott élő homokanimációs performanszaival.

Az Érdemes és Kiváló művész mesterien kapcsolja egymáshoz a mozgóképet és az állóképet, festőművészként mégis kevesen ismerik. Február 3-án Muszorgszkij, Liszt, Brahms és Vivaldi műveire alkotott élő homokanimációs előadását mutatja be a közönségnek, melynek kísérőprogramjaként a Marczibányi Téri Művelődési Központ egy kéthetes kiállítást is rendez az alkotó új képeiből és rézkarcaiból. További részletek itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr3518316873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása