Nyerj jegyet a Pesti Vigadó előadására!

Február 18-án látható a Sinkovits Imre Kamarateremben a 1990-es marosvásárhelyi „Fekete Március” emlékét felidéző előadás, a Szálkák.

szalkak_eloadas-kepek_tompa-miklos-tarsulat-mnsz_foto-rab-zoltan-32-1920x800.jpegFotó: Rab Zoltán

A darab főszereplője és szerkesztője Kilyén Ilka, aki maga is ott volt a vásárhelyi főtéren, amikor a megtámadott magyarok segítségére érkeztek a környékbeli falvakból a cigányok. Ennek az élménynek a hatására született a Szálkák, amelyet Ilka immáron lányával, Ritziu Ilka Krisztinával közösen játszik, és amelynek rendezője KIncses Elemér, az események egyik főszereplőjének, Kincses Elődnek a testvére. Az erős történelmi beágyazottság ellenére a darab a jobbára még mindig ismeretlen cigány kultúrára, hitvilágra fókuszál, egy asszony életén keresztül rámutatva a roma lélek mélységeire.

Ha helyesen válaszolsz kérdésünkre és like-olod Facebook oldalunkat, páros belépőt nyerhetsz a 2024. február 18-án, vasárnap 19:30-kor kezdődő Szálkák c. előadásra, a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaratermébe! 

Melyik magyar író szerzett végzetes szemsérülést 1990 márciusában Marosvásárhelyen? 

a. Szőcs Géza
b. Kányádi Sándor
c. Sütő András 

A megfejtést 2024. február 15-én 12:00-ig várjuk a megfejtes@tenger.media email címre. A nyerteseket telefonon értesítjük, ezért kérjük, mindenképp add meg elérhetőségedet!

Tehát, ha nyerni akarsz:

1. Nyomj like-ot a Tenger Média Facebook oldalára!
2. A helyes megfejtés betűjelét írd meg a megfejtes@tenger.media email címre, és
3 ...írd bele a levélbe a telefonszámodat is!

Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr1918317583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása