Erotika és irodalom a budai fák alatt

Szabó Dominikával, a buja irodalmi séták vezetőjével és a hardcore ferencvárosi történetek előhívójával beszélgettünk.

fortepan_32795.jpeg

Fotó: Fortepan/GGAABBOO

Szabó Dominikával sétálva megismerkedhetünk az egykori budai kéjnők és vendégeik mindennapjaival. Olyan helyszínekre látogathatunk, ahol a falak izgalmas rendőrségi, megdöbbentő közegészségügyi adatokról, ledér bordélyos hölgyekről, sőt, kalandos szeretői történetekről mesélnek. A Könyves sétán megidézik a letűnt korok szexualitáshoz, a prostitúcióhoz és alap társadalmi tabu-kérdéseihez tapadó sztorijait, körbejárják az egykori nagyvárosi kurtizán-élet nemcsak emblematikus helyszíneit, de belső, érzelmi és szociális világát is. A buja budai élet olyan irodalmi nagyságok levelein és szövegein keresztül bontakozik ki, mint Krúdy, Karinthy, Szép Ernő vagy Petri György.

Szabó Dominikával a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban beszélgetetett Kalmár András 2024. február 28-án:

A következő Buja Buda séta időpontja 2024. március 9. szombat 10:30 (a séta hossza kb. 2,5 óra)
Jegyvásárlás: ITT
Március 6-án, szerdán pedig Bősze Ádám, Fullajtár Andrea és Vágvölgyi B. András lesz a Tompa 17 vendége, ahol Ferencvároshoz, és egymáshoz is köthető sztoriknak lehet fültanúja az érdeklődő.
További információk itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr7918340673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása