Fényképek a létezés pereméről

Csenyéte és a többi „felzárkózó település” arcai, színei, házai, gyerekei és kutyái-macskái. No meg a mögöttük lapuló történetek.

Március 15-én nyílik Mátrai Roxána és Majoros Árpád Csaba Szemben c. kiállítása a Fúgában. A művészpárossal Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. március 6-án:

Majoros Árpád Csaba közel tíz éve járja a legszegényebb falvakat a Máltai Szeretetszolgálat fotóriportereként. Otthonosan mozog egy olyan világban, amely a többségi társadalom számára ismeretlen. Visszatérő vendége olyan otthonoknak is, amelyeknek környékére kevesen merészkednek, elzárt közösségek „láthatatlan arcát” mutatja meg egészen közelről. Nem a fotótémákat, hanem a találkozásokat keresi, a képek nem céljai, csupán termései a falvakban tett látogatásainak.

Mátrai Roxána írásai tágítják ki a képekbe sűrített pillanatokat. A tárlat fontos részei az írott és hangzó történetek, amelyek a fotókon szereplő emberekről mesélnek, időnként humorral, az író saját megélései szerint.

Szemben
Megnyitó:
2024. március 15. péntek, 17 óra
FUGA – Budapesti Építészeti Központ
A kiállítást megnyitja: Novák Péter kultúrmunkás
A fotótárlat kibővített anyagából készülő album könyvbemutatója és több tárlatvezetés várható a kiállítás ideje alatt.
A kapcsolódó eseményekről folyamatos tájékoztatást adnak a S Z E M B E N facebook oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr3318349051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása