Az erdőben hátrahagyott gyerek, és más történetek

Magyar népballadák szólalnak meg március 23-án a Pesti Vigadóban, Bárdosi Ildikó népdalénekes és zenésztársai autentikus tolmácsolásában, Angyal-e, vagy madár? címmel.

angel-4277901_1280.jpg

A gyönyörű, de könnyfakasztó történetek között olyan is akad, amely a művész saját gyűjtése. A furulyán és hegedűn megszólaló zenei betétek mellett Gazda József Így tudom, így mondom című könyvéből válogatott vallomások segítik megélni a balladai üzenetet, és a történetekben megelevenedő női sorsokat. Közreműködik Mezei Kinga rendező, színművész, a MMA 2020-as ösztöndíjasa, Juhász Zoltán népzenész, népzenekutató (furulya) és Molnár Miklós népzenész (hegedű). Az Essentia Artis eseménysorozat részeként megvalósuló koncert Bárdosi Ildikó MMA ösztöndíjasként végzett munkájába is betekintést ad.

Bárdosi Ildikóval Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. március 13-án:

A koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információk itt találhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr7618355463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása