Aki mellett Sutherland is csak a lépcsőn kuporgott

Életműdíjjal tűntették ki Deimanik Babát, a legendás fénymegadót, akinek egyéni látásmódja nagyban hozzájárult a magyar filmesek nemzetközi sikereihez. Na de mi az, hogy fénymegadó?

20240517_105832.jpg

Életműdíjjal tiszteleg Deimanik Tamásné Baba fénymegadó pályája előtt a Magyar Mozgókép Fesztivál  A díjátadóra június 14-én este Balatonfüreden, a Kisfaludy galériában kerül majd sor. A június 12-15. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban megrendezendő legnagyobb hazai filmes mustrán többek közt Antal Nimród kultikus filmje, a Kontroll is látható lesz, amelynek színvilága többek közt Deimanik Baba munkája. De hogy pontosan miből is áll az, amit egy fénymegadó csinál, arról Kalmár András kérdezte a legendás szakembert a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c műsorban 2024. május 15-én:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr5018406717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása