Fény derül a magyar mesterek titkaira

Hangszerek, amelyek szebben szólnak mint a Stradivarik, zeneművek, amik világhírűvé tették kultúránkat. Június harmadik hétvégéjén újra a hegedűt ünneplik a Pesti Vigadóban.

6050f83bded4a030243783.jpeg

Héjja János hangszerkészítő mester

Ismét a Pesti Vigadó ad otthont a bő másfél évtizedes múlttal rendelkező eseménysorozatnak, a Magyar hegedű ünnepének június 22-23-án. A számos zenés programmal jelentkező rendezvény középpontban a mai vonós hangszerkészítő műhelyek új alkotásainak bemutatása áll. A rendezvény alapítója, Szecsődi Ferenc professzor, Liszt Ferenc-díjas érdemes és kiváló művész a közelmúltban töltötte be 70. születésnapját, ebből az alkalmából kerül megrendezésre a Mester és tanítványai koncert, valamint a vasárnap délelőtti Egy szerelem története című egyedülálló műfajú előadás. Nem maradhat el a hagyományos borkóstoló sem, lesznek verbunkok és egy ritkán hallható Ligeti-darab is, valamint Héjja János MMA ösztöndíjas mestercselló-készítő tart izgalmas előadást a legendás XIX. századi magyar mester, Nemessányi Sámuel csellójának újjászületéséről, és sor kerül a hangszer bemutatására is.

Szecsődi Ferenccel, a Magyar Hegedű Ünnepének megálmodójával Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. június 12-én:

A programokról részletesen itt olvashat.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr7918427197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása