Belső terek lámpásait gyújtogatja Véssey Gábor

Egészen július 7-ig látható a 75 éves mester kiállítása a Pesti Vigadóban. Gaál József festőművésszel, a kiállítás kurátorával beszélgettünk.

vessey_gabor_v_kurator_hosszu_kinyujtott_kezzel_koltonk_es_kora_sorozat_olajtempera-karton_120x100_cm_2020.jpg

Véssey Gábor utóbbi öt évben készült sorozatai láthatók a festő 75. születésnapja alkalmából rendezett kiállításon: Őszi ének, A hold hangjai, Érintés, Szívek és évek, Ivók, A fény tanúi. Az erőteljes líraiságot és humort sugárzó sorozatok egy különleges világba invitálják a szemlélőt, hangok nélkül mesélnek el régi-új történeteket. Az időbe vetettségről, a létértelmezési szimbolikáról, a marionettekről és a társadalomkritikáról is beszélt a kiállítás kapcsán a Munkácsy-díjas festőművész, a képzőművészeti egyetem tanára, Gaál József Kalmár Andrásnak, a Trend Fm 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. június 12-én:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr9318428641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása