Fotókon a délolaszok titokzatos világa

Peremartoni Zsuzsanna kiállítása július 5-én nyílik Bécsben. 

Cefalù, Palermo, Catania és Palazzolo Acreide színes képei egyfajta kaleidoszkópját adják a délolasz vitalitásnak, melyet Peremartoni Zsuzsanna utazó fotográfus most az osztrák főváros egyik közkedvelt kávézójában elevenít fel.

 "Cefalù városában forgatták a Cinema Paradiso (1988 – eredeti olasz címe: Nuovo Cinema Paradiso) c. film több részletét, mely számomra felejthetetlen élmény mind a mai napig.
Giuseppe Tornatore rendező filmje, a korszak egyik jelentős alkotása, mely elnyerte a Cannes-i Filmfesztiválon a zsűri nagydíját, valamint a legjobb nemzetközi játékfilmért járó Oscar-díjat is.
A film története és képi világa is magával ragadott, így sokáig vágyott úticélom volt Cefalù.
A Palermótól egy óra vonatozásra található városka gyönyörűen ötvözi a normann építészet elemeit arab és bizánci elemekkel.
A város épületei képeslapokra illő látványt nyújtanak, nem csoda, hogy ez Szicília legkedveltebb üdülőhelye és ismert zarándokhely lett többek közt a mozifilm miatt is.” – Peremartoni Zsuzsanna

"Szicília a narancsok földje, a virágos földé,
melynek levegője tavasszal csak parfüm, de ami miatt látni kell és egyedülálló a világon, az a tény, hogy egyik végétől a másikig furcsa és isteni épitészeti múzeumként definiálható. – Guy de Maupassant"

Peremartoni Zsuzsanna kiállítása 2024. július 05-től augusztus 1-ig látogatható.
Cím: 1160 Wien, Wilhelminenstraße  18.
Kaffee, Konditorei Tschörek

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr6118432441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása