Fény derül a bűvészinasok titkaira

A legendás Astra Bábegyüttes 70 éves fennállását kiállítással ünnepli a Pesti Vigadó. 

img_5831.jpg

A Vízvári László piarista paptanár vezette együttes témaválasztásaiban és bábtechnikai megoldásaiban is újítónak számított, az elmúlt hét évtizedben jelentős sikereket arattak itthon és külföldön. Az 1968-as Ki mit tud? vagy később a Süsü a sárkány szereplőiként országos ismeretségre tettek szert. A tárlatot a hagyományokat tovább vivő Maszk Bábszínház harmincéves munkásságát összegző kiállítás teszi teljessé. A bábok univerzumán keresztül fedezhetjük fel a komolyzenei művek, a szépirodalmi alkotások, a népmesék, a legendák, a cirkusz és a bibliai történetek világát. A kiállítás címét a táérsulat egyik emblematikus előaása, a Goethe költeménye alapján született Bűvészinas inspirálta.

A tárlat társkurátorával, Simándi Katalinnal Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. június 26-án:

A kiállítás szeptember 22-ig látogatható, bővebb információk itt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr7918436095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása