A jazztörténet mérföldkövei – élőben!

A Balatontól néhány percre, Salföldön szólalnak meg a Legendás Albumok a Modern Art Orchestra előadásában.

20230831_194738_1.jpg

A Modern Art Orchestra – Fotó: Mészáros László

A salföldi Káli Fecske Étterem és Kulturális Központ színpadán, a Felhangolva Jazz Péntekek sorozat keretében a Modern Art Orchestra „Legendás Albumok” koncertjein a jazztörténet legjelentősebb lemezeinek anyagát hallhatjuk. A koncertekkel a zenészek tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket érintetlenül hagyva, a muzsikusok rögtönzött szólókat is előadnak a koncerteken. A Modern Art Orchestrának köszönhetően a „Legendás Albumok” – mely a MOL - Új Európa Alapítvány Felhangolva programjának része, és a Budapest Music Center égisze alatt valósul meg – egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz-mesterművek hagyományával és garantál friss zenei élményt.

Fekete-Kovács Kornéllal, a MAO művészeti vezetőjével Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. június 26-án:

Július 12-én a Freddie Hubbard: Ready for Freddie című anyaga szólal meg, 19-én The Max Roach 4 plays Charlie Parker című albumot hallhatjuk, augusztus 16-án Sarah Vaughan és az Oscar Peterson kvartett lemeze szólal meg, augusztus 23-án pedig talán minden idők legnépszerűbb jazz kiadványának, Miles Davis: Kind of Blue c. albumának dallamai szólalnak meg a hazai művészek előadásában. További információk a Fecske Facebookján és a MAO oldalán érhetők el.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr6318437645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása