Nyerd meg a multikulturális receptkönyvet!

Játssz velünk! Megnyerheted Artner Sisso Konyharegék – multikulturális ételképek Terézvárosból c. könyvét, amelyet Tóth Gábor fotói illusztráltak. 

cookbook-konyharegek-foto-toth-gabor-1-e1701444330146.jpeg

Artner Sisso munkájának középpontjában Terézváros áll, ahol az elmúlt évtizedekben igazi európai fővároshoz méltó nemzetközi közösség alakult ki. A VI. kerületet új hazájuknak választók kalandjai, receptjei, konyhaasztalai és családtörténetei kavarognak a Konyharegék – multikulturális ételképek Terézvárosból című könyvben, amely már angolul is kapható.

Nincs semmi más, ami ennyire közeli, bensőséges kapcsolatot tudna teremteni ismeretlenek között, mint az étel és a főzés. A közös étkezés és ételkészítés pillanatok alatt lebont minden korlátot, legyen az nyelvi vagy kulturális, és azonnal egymás élettörténetébe sodorja az embereket. Miközben egy rotyogó fazék mellett vagy kenyérdagasztás közben gyerekkorról, gyökerekről, szokásokról mesélünk egymásnak, közel kerülünk egymáshoz.
A velünk élő külföldiek szikrányit sem vesznek el a magyar kultúrából és hagyományokból. Éppen ellenkezőleg! Kívülálló látásmódjuk által annak szépségeit még szebbé, értékeit még értékesebbé teszik. Tükröt állítanak nekünk, más, új szemszögből nézik kultúránkat, konyhánkat. Hétköznapjainkba és a tányérunkra pedig rengeteg új színt hoznak. Milyen unalmas is lenne nélkülük!
Bő tíz évvel ezelőtt, a Menedék Egyesülettel közös, hasonló szakácskönyvet írtam, ma is örömmel gondolok vissza rá. Azóta sokat változott a világ, és Budapest is, ennek a csodás terézvárosi kötetnek a fontossága pedig felbecsülhetetlen. A Hunyadi téren mindig sokszínű, nyitott, derűs, szeretettel teli forgatagban találom magam, amiből pont olyan jó energiák ragyognak, mint ennek a könyvnek az oldalaiból. Terézvárost vonzóvá teszi! – Mautner Zsófia

Ha helyesen válaszolsz kérdésünkre és like-olod Facebook oldalunkat, megnyerheted a Konyharegék – multikulturális ételképek Terézvárosból c. könyvet.

A könyv egyik szereplője, Christopher Simmersbach egy ismert rockzenekar gitárosa. Hogy hívják ezt a zenekart? 

a. The Stooges
b. The Police
c. The Durgas

A megfejtést 2024. július 22-én 12:00-ig várjuk a megfejtes@tenger.media email címre. A nyerteseket telefonon értesítjük, ezért kérjük, mindenképp add meg elérhetőségedet!

Tehát, ha nyerni akarsz:

1. Nyomj like-ot a Tenger Média Facebook oldalára!
2. A helyes megfejtés betűjelét írd meg a megfejtes@tenger.media email címre, és
3 ...írd bele a levélbe a telefonszámodat is!

Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr2218441827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása