Az egyenlítői Hunyadi tér

A Galapagos csodálatos élővilága, az Andok zenéje és viseletei, és a leghíresebb ecuadori magyar, Torres Dani is ott lesz július 20-án, az Ecuador-napon.

6194603889_3eb4d6bb1c_o.jpg

Fotó: Francesco Veronesi

A Nemzetek Napja sorozat részeként mutatkozik be Ecuador Terézvárosban. Az Egyenlítő mentén elhelyezkedő ország (innen a neve is: Ecuador=Equator=Egyenlítő) híres gazdag élővilágáról, az Andok csúcsairól, a tengerpartjáról, és a Panama kalapról. Ecuador titkairól Artner Szilvia, az Eötvös10 munkatársa, a program megálmodója, és Torres Dani, ecuadori születésű gitáros-előadóművész beszélgetett Kalmár Andrással a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. július 10-én:

Nemzetek Napja: Bemutatkozik Ecuador + Torres Dani koncert
Július 20.
15:00-22:00
VI. kerület, Hunyadi tér
 
Színpadi programok:
15.00 Ecuador, egy fenntartható paradicsom – fotókiállítás megnyitó – megnyitja: Őexc. Cynthia Mayer nagykövet asszony – utána Capulí Ñawi táncbemutató
 
15.30 Ecuador írásban – zenés irodalmi délután Gryllus Dorkával – eredetmondák, felfedezők történetei, útleírások, középkori költemények, kortárs írások
 
16.20 Ecuador, egy fenntartható paradicsom – turisztikai bemutató Dr. Nyíri Ivánnal, Ecuador magyarországi tiszteletbeli konzuljával

Dr. Nyíri Iván bemutatja Ecuadort, melyet kitűnően ismer, hiszen 1998 óta szolgál Ecuador tiszteletbeli konzuljaként Magyarországon. Azóta fáradhatatlanul dolgozik a magyar-ecuadori kapcsolatok erősítésén. Az elmúlt évtizedekben számos kezdeményezést indított, amelyek hozzájárultak a két ország közötti kulturális, turisztikai, kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok elmélyítéséhez. Munkásságával nemcsak a két nemzet közötti barátságot ápolja, hanem elősegíti a kölcsönös megértést és együttműködést is, amely mindkét ország javára válik.

17.00 Torres Dani – koncert és beszélgetés
Az ecuadori származású gitáros-énekes 2004-ben, a Megasztár második szériájában futott be, majd saját zenekart alapított és több lemezt is készített. Ma is koncertezik és zenés előadásokban, filmes szériákban is szerepel. A koncertet megelőzően Gryllus Dorka beszélget vele.
 
18.30 Capulí Ñawi táncbemutató
 
19.00 Rumba terápia – mindenki táncol
 
19:30 Grupo Musical Inti Raymi – koncert
 
21:00 Hunyadi téri Kertmozi – Az exemnek szeretettel (Dedicada a mi ex) 2019 – ecuadori film, 95 perc. rendezte: Jorge Ulloa
A filmet egy humoros szkeccseket bemutató YouTube csatorna, a több milliós nézőszámokat produkáló Enchufe.tv fiatal alkotói készítették. Ennek is köszönheti, hogy rögtön a bemutatót követően egész Latin-Amerikában hatalmas sikert aratott, Ecuadorban pedig minden idők legnagyobb kasszasikere lett.
 
Továbbá:

Családi programok a téren 15 és 19 óra között
Kollázs workshop Csapó Idával
Fejdísz készítés a szivárvány minden színében – Farkas Zsófival és Fazekas Évával
Ecuadori színezők
Ecuadori export kínálat
Recept csere
Kvízjáték azonnali nyereményekért

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr7718445991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása