Ilyen volt az elmúlt 5 év magyar építészete

Stadionok és felújított kastélyok, lakóházak, iskolák és templomok is helyet kaptak a legnagyobb hazai építészeti kiállításon. Dénes Eszter kurátorral a műfaj kihívásairól beszélgettünk. 

A Műcsarnok Nemzeti Szalon sorozatában ötévente mutatkozhatnak meg az egyes művészeti ágak, idén, öt év után újra az építészet került fókuszba. A HelyiÉrték címet viselő III. Építészeti Nemzeti Szalon nem csak a nagy, impozáns beruházásokat, de az apróbb „helyi értékeket”, valamint a történelmi rekonstrukciókat is bemutatja, nem megkerülve a jelen aktuális művészi, gazdasági ökológiai és társadalmi kérdéseit.

A kiállítás főkurátora Dénes Eszter építész, építészeti szakíró, aki pályázat útján nyerte el a megbízatást, az általa felkért társkurátorok pedig Gutowski Robert, Perényi Tamás és Ferencz Marcel Ybl-díjas építészek.

Dénes Eszterrel Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. július 17-én:

A szeptember 15-ig látogatható kiállításról további információk a Műcsarnok oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr4218454871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása