Művészek meteorzáporban

Augusztus 12-én éjjel a Szent György-hegyen egy különleges ünnepség keretében száguldhatunk a Perszeidák között.

shooting-stars-3601198_1280_1.jpg

Semmi sem áll közelebb a hullócsillagokhoz, mint a költészet, ezért idén a Goldi Pincében versekkel, zenével, színházzal és különleges borokkal várják a Perszeidákat, amelyeket egyébként Szent Lőrinc könnyeiként is ismer a népnyelv. A látványos, a Perszeusz csillagkép felől érkező és a 109P/Swift-Tuttle üstökösnek köszönhető jelenség nem írható a klímaváltozás számlájára, már időszámításunk után 36-ban megfigyelték kínai asztronómusok. A Szent György-hegyre látogatókat nemcsak művészeti és égi látványosságok várják, de a házigazda, az egyébként földrajztanárként működő borász, Goldman István szórakoztató és hasznos ismeretekkel is gazdagítja majd csillagközi tudásunkat egy asztró stand-up keretében. 
Az est egyik közreműködőjével, Weiner Sennyey Tibor költővel Kalmár András beszélgetett a Trend FM94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024.augusztus 7-én:

Mivel a Goldi Pince csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni, ezért érdeklődés esetén kérünk írj üzenetet a házigazdáknak! FB event itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr7418464391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása