A gyereklét pillanatnyi, de egy életre szól

A Fekete pont c. film a magyar iskolarendszer abszurditásán keresztül meséli el egy kisfiú és egy tanárnő történetét.

fekete_pont.jpeg

Szimler Bálint és filmje csak a napokban érkezett meg a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválról, de a szeptember 19-i premiert máris nagy érdeklődés övezi, többek közt azért, mert a film egy nagyon érzékeny témát, a hazai oktatási rendszert, és a benne vergődő gyerekeket helyezi fókuszba. A film kisköltségvetésű, mivel állami támogatásban nem részesült, ugyanakkor példátlan szakmai és közösségi összefogás övezte. A film iránti fokozott érdeklődés annak is szól, hogy egy ma már alig használt technológiával készült, 16mm-es filmre, az operatőr pedig nem más, mint az Amerikában példátlan sikereket elérő Emmy-díjas Rév Marcell.

Szimler Bálinttal Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk c. műsorban 2024. augusztus 14-én: 

A film a Mozinet forgalmazásában kerül bemutatásra, bizonyos mozikban 35mm-es kópiáról. További részletek a film FB oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr6818465779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása