Szentendre ezerarcú bölcse

Hamvas Béla a Duna-kanyarban úgy érezte, hogy közel van a tenger.

hamvasbela1.jpeg

Hamvas Béla (1897-1968) különös sorsa és élete, műveinek archaikus szellemisége a mai napig nagy hatással van a magyar kultúra művelőire és fogyasztóira egyaránt. Szentendrén, a számára oly fontos városban, rendezvénysorozattal emlékeznek rá, amelynek egyik fontos állomása az augusztus 25-i, stílszerűen a Karnevál kávéházban megrendezésre kerülő est.

„Szentendre szép, és a fenyők tövében júliusban kabócák szólnak, ha behunyom a szemem, azt hihetem, közel van a tenger.”  – Levél Gulyás Pálnak, 1941. VI. 28.

Az eseményen Juhász Anna irodalmár látja vendégül Horgas Eszter fuvolaművészt, Epres Attila színművészt, és Hamvas Béla életművének kutatóját és ismerőjét, Weiner Sennyey Tibor József Attila-díjas költőt, írót, méhészt, a Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve c. esszékötet szerzőjét. Az estről, Hamvas és Weöres barátságáról, az Öt géniuszról és különleges Polaroidokról is szó esett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. augusztus 14-én. Weiner Sennyey Tiborral Kalmár András beszélgetett:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr3618468833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása