Ingyenes koncerttel ünneplik a zene világnapját

Október 1-én mai magyar szerzők művei szólalnak meg kiváló muzsikusok előadásában, a Pesti Vigadóban.large_1210_trio_energico_1.jpg

Az esten többek közt fellép a Trio Energico: Ilosfai Csenge - hegedű, Vida Monika Ruth - zongora és Mády-Szabó Eszter - gordonka

Egy kortárs zenei koncert izgalmas megmérettetés a szerzőknek, kihívás az előadóknak és élmény a hallgatónak. Bár a kortárszene szótól sokan összerezzennek, érdemes megismerni korunk magyar zeneszerzőit is, nem mindig csak a régi nagy neveket felemlegetni. Ebben segít az MMA Zeneművészeti Tagozata, akik rendszeresen szerveznek olyan hangversenyeket a Pesti Vigadóban, ahol mai szerzők művei szólalhatnak meg. Legutóbb a dalműfaj képviselőinek rendeztek koncertet, amelynek apropója a Presser Gábor által megálmodott Magyar Dal Napja volt, október 1-én, a zene világnapján pedig a kamarazenei műveket helyezik fókuszba.

Dubrovay Lászlóval, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas  zeneszerzővel, az est programjának szerkesztőjével Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. szeptember 18-án:

További információk és regisztráció itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr918496372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása