Beteljesül-e a titokzatos jóslat?

Október 16-án a Nemzeti Táncszínházban az emberiség egyik legégetőbb kérdését teszi fel az Orákulum c. előadás: azt, hogy mit hozhat számunkra a jövő? 

ke_pernyo_foto_2024-09-23_14_59_39.png

A Nemzeti Táncszínház nagytermében október 16-án látható először Tókos Attila koreográfiája, az Orákulum, amely a Budapest Táncszínház művészeivel fúzióban készült. A darab ötvözi az ősi táncok erejét és a kortárs művészet dinamizmusát, segítségükkel elrepít minket egy olyan világba, ahol minden mozdulat a jövő rejtelmeit tárja fel. 

Tókos Attilával Kalmár András beszélgetett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. szeptember 18-án:

 

Sámánok, táltosok, jósok, orákulumok – mind természetfeletti erőkkel felruházott lények, akiket különleges feladatokra választanak ki. A jövőt fürkésző kérdések az emberi közösségek örök talányai. Az ember újra és újra kapaszkodókat keres, visszanyúl az ősi tanokhoz, melyek pozitív megerősítést adhatnak: közösségi erő, rítusok, szakralitás, hagyományok. Ám a világ és az emberi társadalom szélsőségei mindig elérik, hogy ezek a kultúrák és törekvések elhalványuljanak. Gondolatébresztő előadás tárul elénk, mely provokatív kérdéseket tesz fel a jövőről, és arról, hogy hogyan formálhatjuk azt. 

A darab megszületését Máté Imre Yotengrit c. műve inspirálta.

Orákulum
– bemutató –
Budapest Táncszínház
2024. október 16., 19:00, Nemzeti Táncszínház, nagyterem

Előadják: Levinne Yvette Rafaelle, Maria Jose Borges, Marika Masuda, Marika Trucci, Matthew Bell, Sághy Alexandra, Tókos Attila, Varga Bendegúz, Varga Donát

Koreográfus: Tókos Attila
Zene: Kovács Jeromos
Fény: Földi Béla, Tókos Attila
Vetítés: Konta Boáz

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr3918497890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása