„Sok félnivalónk nincsen”

Dubóczky Gergely, a Szegedi Szimfonikusok művészeti vezetője nem tart attól, hogy nem sikerül bevonzani a fiatalokat a koncertjeikre.

ke_pernyo_foto_2024-09-26_12_17_56.png

Fotó: Tari Róbert

A 43 éves karmester mesélt az elkövetkező évad legfontosabb előadásairól, az évadnyitó Mahler-szimfóniáról, a Vivaldi/Piazzolla Négy évszakról, a bécsi klasszikusokról és a halottak napjához kapcsolódó Dvořák Stabat Mater-ről. Természetesen szó esett a tavasszal újra látható Krisztus hét szava a keresztfán c. Haydn műről is, amelyhez Esterházy Péter írt szöveget Dubóczky Gergely felkérésére, és amelyet Mácsai Pál és Kerekes Éva ad elő, Nádler István festményeivel illusztrálva. Kalmár András a zenekar hosszú távú terveiről, népszerűségéről, az évad szólistáiról, valamint a Budapest Sound Collective Haydn-sorozatáról is kérdezte a karmestert a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. szeptember 25-én:

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr3518500548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása