„A végén a vers marad” – Lezsák Sándor 75.

A Pesti Vigadóban október 7-én megrendezésre kerülő Őszi Irodalmi Gála kapcsán a hamarosan 75. évét betöltő Lezsák Sándorral beszélgettünk.

fortepan_289297.jpg

Lezsák Sándor 1989-ben – Forrás: Fortepan / Prohászka Imre

Az Őszi Irodalmi Gála, amely az MMA Irodalmi Tagozatának szervezésében valósul meg a Pesti Vigadóban, idén is számos klasszikus és kortárs író-költő munkáit hozza a nagyközönség elé, Mezey Katalin szerkesztésében.

Dobai Péter, Lezsák Sándor, Temesi Ferenc és Tóth László, az MMA rendes tagjai, Zalán Tibor, az MMA levelező tagja, Albert Gábor, Kalász Márton és Tóth Bálint, az MMA néhai tagjai, valamint Móra Ferenc, Radnóti Miklós és Weöres Sándor műveiből készült összeállítások hangzanak el Bálint Márta, Lukács Sándor, Gádos Béla, Szabó András és Újhelyi Kinga színművészek előadásában. 

A Gálán szereplő művek alkotóihoz hasonlóan Lezsák Sándor is jubilál, október végén tölti be a 75. életévét a József Attila-díjas költő. Az évforduló és a rendezvény kapcsán Kalmár András kérdezte a művész-politikust a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban 2024. október 2-án:

Az Irodalmi Gálán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr1418695544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása