Eötvös Péter operája lett a legjobb

Az International Opera Awardson nyert a Valuska.

still_1_1_1.jpg

Fotó: Tenger Média

Október 2-án, a müncheni díjátadón Eötvös Péter tavaly decemberben bemutatott Valuska című operájának ítélték a legjobb bemutató díját, amelyet Krasznahorkai legendás regényéből, az Ellenállás diszkrét bájából írt színpadra Mezei Mari és Keszthelyi Kinga. Tíz nemzetközi produkciót jelöltek a legjobb ősbemutató kategóriájában, de a zsűri egyértelműen Eötvös Péter első magyar nyelvű operája mellett tette le a voksát.

Az elismerést Eötvös Péter özvegye, Mezei Mari librettista, Varga Bence rendező, Szennai Kálmán karmester és Almási-Tóth András, a Magyar Állami Operaház művészeti igazgatója vette át.

Az idén, márciusában 80 éves korában elhunyt, kétszeres Kossuth-díjas világhírű kortárs zeneszerző 13. és immár utolsó operáját Varga Bence rendező vitte színre Devich Botond díszlettervezővel, Huszár Kató jelmeztervezővel, Baumgartner Sándor világítástervezővel közösen.

A címszerepet Haja Zsolt alakította, a további szerepekben pedig Miksch Adriennt, Szabóki Tündét, Farkasréti Máriát, Hábetler Andrást, Cser Krisztiánt, Horváth Istvánt, Papp Balázst, Kósa Lőrincet, Kiss Andrást, Zajkás Boldizsárt, Szerekován Jánost, Bátki Fazekas Zoltánt és Erdős Attilát láthattuk. A karmester Szennai Kálmán volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr2018699824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása