Brüsszelbe viszik Szent Erzsébetet

A Liszt ünnep nyitókoncertje után Amszterdamban és a belga fővárosában is megszólal az oratórium a Nemzeti Filharmonikusok előadásában.

scherer-c-gisela-schenker.jpg

Gabriela Scherer – Fotó: Gisela Schenker

A ritkán hallható monumentális művet először október 9-én mutatják be a MÜPÁ-ban, ahonnan élőben is streamelik a koncertet, aztán október 12-én az amszterdami Concertgebouw legendás ZaterdagMatinee sorozatában kerül bemutatásra. Október 13-án, az Európai Unió Tanácsa magyar elnökségének kísérőprogramjaként Brüsszelben csendül fel az oratórium, mindhárom előadás címszerepében Gabriela Scherert, a kiváló svájci drámai szoprán hallhatjuk. A művet vezénylő Vashegyi Györggyel, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatójával Kalmár András beszélgetett. Az interjúban szó esett a Nemzeti Filharmonikusok ezévi operabemutatóiról is: 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr4118703062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása