Tűrt és tiltott filmek, határátlépés, röplapok

Az 50-es éveket és az azt követő időszakot idézi fel az Eötvös10 és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára október 23-án.

3312px-kossuth_lajos_te_r_a_munka_smozgalmi_inte_zet_egykor_ku_ria_ma_ne_prajzi_mu_zeum_e_pu_lete_fortepan_24361-2048x1336.jpg

Fotó: Fortepan/Nagy Gyula

A családi programokon bárki ingyenesen résztvehet, de a legizgalmasabb feladatok, játékok, a 14 éven felüli korosztályt célozzák meg. Lesz szabadulószoba és filmes totó, ahol meg lehet tippelni melyik mozgóképre milyen sors várt, de ugyanígy ismerhetjük meg a disszidálást, és annak módozatait, a korszak szókincsét, de természetesen a reflektorfény elsősorban a forradalom ismert és névtelen hőseire vetül.

A rendezvény részleteiről Szekér Nóra, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának kutatója mesélt Kalmár Andrásnak 2024. október 16-án, a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban:

További részletek a programokról itt olvashatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr6818710878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása