Sinatra barátja, a legendás magyar nagypapa

Az Amerikába kitántorgott generációk történeteit és dalait gyűjtötte össze Szabó Tibor a Pesti Vigadóban október 27-én látható előadásban.

frank_sinatra_left_sam_distefano_right.jpg

Frank Sinatra és barátja – Forrás: Wikipédia

Amerika - innen nézve - több mint egy földrész, vagy egy ország. Mindenkinek megvan a maga Amerikája, felhőkarcolókkal, száguldó autókkal, világslágerekkel. A nagy vízen túl a kisember is sokra viheti, ha talpraesett és nem ijed meg a saját árnyékától. Legalábbis mi itt, Kelet-Európában így gondoljuk. De mi lett azokkal, akiknek nem sikerült? Akik visszajöttek? Ők mit hoztak haza magukkal Amerikából?

Egy legendás nagyapa, és még legendásabb, amerikai barátja állnak a szombathelyi Weöres Sándor Színház Pesti Vigadóbeli vendégjátékának középpontjában. Ez a barát nem más, mint Frank Sinatra. Egy életút bukdácsol, száguld, ballag végig a múlt századon. Világégések, nemzeti tragédiák és családi örömök, bánatok bomlanak ki a nagyapa - hol hihető, hol hihetetlen - történeteiből. Közelmúltunk történelme sok szempontból még érzékeny téma lehet, de a világ nagy dolgaival foglalkozni csak empátiával, megértéssel és némi humorral érdemes.

Szabó Tibor formálja meg a főhőst, Sinatra-dalokkal és más, a korszakra jellemző zenékkel kalauzolva minket végig Sinatra barátjának élettörténetén. Az előadásról, és a Weöres Sándor Színház közelgő bemutatóiról is szó esett a Trend FM 94.2-n futó Kapcsolódjunk! c. műsorban, a beszélgetőtárs Kalmár András volt:

A jubileumi, 10. előadás október 27-én, vasárnap, 17:30-tól látható a Pesti Vigadóban. Az előadásra most jegyet is nyerhetsz, ha velünk játszol!

nagyapa_m_frank_sinatra_1.jpg

SZÓ • SZÍN • JÁTÉK sorozat

Nagyapám, Frank Sinatra
2024. október 27.,19:30, Pesti Vigadó

Szereplő: SZABÓ Tibor

Közreműködnek:
HORVÁTH Dániel Dudu - hegedű
NAGY Olivér - nagybőgő
VÖLGYI Attila - pengetős hangszerek

Ügyelő: PADOS Bernát
Súgó: LÉRÁNT Enikő

Írta és rendezte: VERES András

A bejegyzés trackback címe:

https://tenger.media/api/trackback/id/tr9618711938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása